Blogbericht

van Sassoon...

Junghans horloges in de collectie

Een Duits merk met een rijke geschiedenis:

1861 Een zoektocht naar excellentie – vanaf het begin
De Junghans horlogefabriek werd in 1861 opgericht. De zakenman Erhard Junghans richtte het bedrijf samen met zijn zwager Jakob Zeller-Tobler op in Schramberg, een kleine stad in het Zwarte Woud. Zij specialiseerden zich eerst in het produceren van onderdelen voor horloges.
De precisie waarmee zij hun werk verrichtten werd snel bekend om de uitmuntende productiekwaliteit. Zo werd het fundament gelegd voor een complete horlogemakerij. De eerste horloges van het merk Junghans werden ontworpen en gefabriceerd door de eigen meester-horlogemakers in 1866.

1875 Arthur Junghans
Na het vroegtijdig overlijden van zijn vader nam Arthur Junghans de leiding van het bedrijf over in 1875. Arthur was een horlogemaker geworden door handel en opleiding en hij reisde naar Amerika, waar hij de laatste technologische ontwikkelingen bestudeerde. Arthur Junghans introduceerde vele nieuwe productietechnologieën in het bedrijf, terwijl hij ideeën verschafte, als ontwerper werkte en als technisch leider werkte. Net voor de eeuwwisseling waren er verscheidene machines ontwikkeld die Junghans een grote voorsprong gaven in kwaliteit en productie. Arthur Junghans was voornamelijk gefocust op vernieuwingen in horloge maken. Maar liefst 300 uitvindingen werden gepatenteerd onder zijn leiding.

1890 De ster van Junghans
De 8-puntige ster die vandaag de dag nog steeds het handelsmerk is van Junghans is geregistreerd in 1890. Junghans horloges werden bekend als betaalbare producten met een hoge kwaliteit uit Duitsland. Ze werden over de hele wereld goed verkocht. In 1903 werd de toekomstvisie van Arthur Junghans realiteit: Junghans was de grootste horlogefabriek.

Meer dan 3000 werknemers produceerden meer dan 3 miljoen horloges per jaar. De productiefaciliteit moest uitgebreid worden. Zo ontstond het terrasgebouw met de vorm van een trap, zodat elke horlogemaker natuurlijk daglicht op zijn werkplek had. Het gebouw van Junghans wordt nu als monument beschermd..

1946 Een kostbare erfenis in moeilijke tijden
Na de dood van Arthur Junghans namen zijn zonen Erwin en Oscar het beheer van het bedrijf in 1920 over. Het voortzetten van de erfenis van het bedrijf en het handhaven van zijn hoge normen waren geen gemakkelijke taak, maar de broers waren succesvol. Aan het begin van de jaren ’30 werden de eerste polshorloges geproduceerd. Deze zouden al snel zakhorloges in populariteit voorbij gaan.

Zelfs na de Tweede Wereldoorlog en het ontmantelen van de fabriek, bleef de innovatieve geest van de meester horlogemakers van Junghans bestaan. Junghans ontwikkelde als eerste een chronograaf uurwerk voor polshorloges in 1946, het legendarische uurwerk J88. Junghans was in staat om zichzelf als bedrijf met een lange traditie in de naoorlogse wederopbouw te bewijzen.

1970 De tijd van het quartz uurwerk
Na de succesvolle samenvoeging van het bedrijf na 1945, begon Junghans zich op nieuwe, nauwkeurigere methodes te concentreren om de tijd te meten. Het eerste resultaat van deze inspanningen was het elektrische uurwerk. Uiteindelijk ging met verder met de pas ontwikkelde quartz technologie, welke men verder ontwikkelde.

De eerste Duitse quartz klok werd gebouwd aan het eind van de jaren ’60 en in 1970 werd het eerste Duitse polshorloge met een quartz uurwerk gemaakt. Als pionier in de chronografische ontwikkeling schreef Junghans opnieuw geschiedenis als de officiële tijdmeter bij de Olympische spelen van 1972.
1985 Junghans en het radiobestuurde uurwerk

Junghans zorgde voor een nieuwe revolutie op de markt van horloge- en klokkenmakers toen zij de eerste radiobestuurde klok ontwikkelden. Het eerste radiobestuurde polshorloge van de wereld, de Mega 1, kwam na de eerste radiobestuurde zonneklok in 1990. Om het 15-jarige bestaan van de Mega 1 te vieren en hulde te brengen aan de klassieke tijd, lanceerde Junghans de Mega 1000. Dit horloge is een nieuwe interpretatie van ’s werelds eerste radiobestuurde horloge dat eigentijds ontwerp en ultramoderne technologie combineert.

1 Response

  1. I have noticed you don’t monetize sassoon.nl, don’t waste your traffic, you can earn additional bucks every
    month with new monetization method. This is the best adsense alternative
    for any type of website (they approve all websites), for more details simply search
    in gooogle: murgrabia’s tools

Leave a Reply